Iveco Stratos LF 38 CNG

Autor Majstor, Prosinac 02, 2014, 21:53:56

NP-549

Pa gore ste napisali da se na 150 radi tek nešto malo više od 100 km dnevno, a bus nemože izdržat ?   Bit će da im je autonomija ko i našim Kapenama.  Nikakva :/

Ivan

Ma mislim petljaju nešto... Bili su na 135 sad zadnje dvije nedjelje i mislim da nije bilo zamjene, a 135 i nedjeljom pređe malo više nego 150, isto tako i 143 ako je vozio prve dvije smjene to bi trebalo biti za 20-ak km više nego cijeli dan na 150...

Iako, moguće da su i na 135 i 143 mijenjali svaku smjenu a da nismo skužili. ???

Tomek

Danas jedan novi Stratos na liniji 105, drugi bus bio NM222 gbr 22.. Inače počeli su voziti više, na 142 i 143 više manje redovito!

Ja bi molio kad ih vidite ako ih već ne fotkate da zapišete registracije da ih sve ulovimo!

smogovci.bbb2

Voze i na 150. Ako netko možda zna kad im je smjena jer 1 ne vozi kroz cijeli dan nego mu dođe zamjenski.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Ivan

Slažem se, a ja bih molio da oni koji imaju priliku prate i je li isti garažni broj cijeli dan na lin.143 ili barem na kraćem v.r. dvije smjene na 105, jer ako to odvezu znači da autonomija nije ispod 200 km.

smogovci.bbb2

Čuo sam ali naravno koliko je to i istinito, da mu je autonomija 150km. E sad, da li ih štede ili je stvarno tako malo, neznam. Ali kad je ZET u pitanju nije ništa čudno.

Dreamwalker

Autonomija će se sigurno povećati kad se mašina malo razradi, a to će trajati jer je očito dnevno vani samo 2 od 16 komada. Po toj računici bi se mašine mogle razraditi za nekih 2 mjeseca ako nastave voziti ovim tempom.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

smogovci.bbb2

Ovo uzmite sa rezervom ali ovakvim inf. raspolažem: KAD SE RAZRADI MOTOR NAKON 5000 km AUTONOMIJA MU JE cca. 300 km. Budućnost će pokazati istinitost ovih podataka. Pozz

Dreamwalker

Danas sam imao malo vremena za švrljanje po gradu pa sam ulovio gb 286 (ZG-1624-FL) na liniji 150.

Bus je vrlo tih i izrazito udoban. Uspoređujući ga s drugim busevima dok su bili novi, udobniji je od novog Citara i puno udobniji od Cacciamalia. Rekao bi da je ovjes mekan kao kod nekog Francuza. Unutra ima siceve s plavom tkaninom, izolacija je unutra solidno napravljena. Hodnik između sjedala je malo uži, ali nema one mutave stepenice otraga kao u Cacciamaliu. U zadnjem dijelu postoje još i dva preklopna sjedala. Što se tiče motora, zvuk je meni ugodan uhu, tih, a motor je dovoljno snažan te se ne stječe dojam da je unutra CNG. U odnosu na Cacciamali, ovo je veliki korak naprijed u svakom pogledu. Dolazimo do vrata koja imaju sistem otvaranja kao na TMK 2200 samo što su puno puno prespora. Zasad je to jedina mana koju sam uočio.

No autobus je tek nov, ovo je prvi dojam, pa ćemo vidjeti kako će se pokazati.

"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

NP-549

trebalo bi đir napravit od nekih par KM pa da se vidi da li mu ukapča drugu brzinu visko ventilatora jer onda izgubi 30% snage a postane 50% bučniji.  Također malo se zadržati naprijed kod vozača i vidit da li klima lijepo hladi i naprijed ili je full vruće.

Što se pak niskopodnosti tiče, neznam baš koliko će se pokazat dobar.  Naši sa klasičnom šasijom imaju problema sa kardanom i diferencijalnom,  šta će pak bit s ovim koji ima kardan sa strane ispod stolica

Ivan

Vozio sam se na Orešje i već par puta na još strmije Graberje i stvarno je dosta jak i jedva se čuje na najgorim brdima, tako da su bar to sigurno dobro napravili... Jedino me brine da možda vozači nisu dobili upute o niskim okretajima dok se ne razradi, ako ovo što se moglo pročitati na forumu stvarno vrijedi i za ove motore.

marin

Dosta je jak. Ali Cacciamali je jači za 30 ks i to se osjeti u brdu gdje možeš u trećoj sa Cacc, s ovim možeš jedino u drugoj. I čuo sam kako se pali ventilator u drugoj brzini, tada je bučan jednako kao i Cacciamali. Ostalo sve bolje--> više mjesta za vozača, udobniji puno. Jedino da se još autonomija poveća. Inače ona vrata od kabine su od obične iverice koja će se vjerujem vrlo brzo oštetit, a "kvaka" za vrata izgleda identično kao ručkica na kupaonskom ormariću.

Tomek

288,284,287 danas u APP-u

Inače na 143 opet je bilo zamjena, oko 16 viđen Cacciamaly gbr 94, već oko 17 pa dosad vozi Stratos gbr 280

TMK-2252

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic