Linije - razno 2015.

Autor Ivan, Veljača 02, 2015, 14:26:03

Westin

Citat: 822DoDo  u Listopad 20, 2015, 20:43:08
Vozac ne vozi vise nigdje. Ide s busom u garazu i naravno da je i to uracunato
Napisano vrijeme je ukupno trajanje službe s odlaskom u garažu za ranu i kasnu službu.

smogovci.bbb2

Ako je to tako kao što ste napisali zašto je onda problem ZET-u izvršiti korekciju polaska sa 23:05h na 23:07h?! ???
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

822DoDo

mozda su nesposobni a mozda nekome ne pase...doduse, jednom su mi rekli kako oni nemaju veze s polascima...trebaju korisnici linije pisati valjda molbu ili peticiju da se korigira raspored i dostavit ju negdje (ne u ZET) i onda kad se procijeni moze li to biti tako ZET to tako i napravi
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

smogovci.bbb2

Poznata je meni procedura (uputi se dopis pripadajućem mjesnom odboru, pa to onda ide na vijeće gradske četvrti i onda tek ZET slijedi) ali je suludo da za korekciju polaska od +2 minute treba tolika procedura. Da se ne ponavljam za prethodne postove (u kojima tvrde da bi se prekoračilo vozno vrijeme rada vozača pa nije moguća korekcija). To je valjda uhodani mehanizam odbijanja putnika od ZET-a.

822DoDo

Sutra i u nedjelju na 267 voze 3 busa a naredni tjedan 2...na internetu nema nikakvog "pojacanog" rasporeda

STIB

Danas (subota) na liniji 106 osim uobičajena 2 plinska Citelisa voze i 181 i 182, tako da je takt prepolovljen na 10 minuta
A 177 stoji na Kaptolu kao rezerva.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

marin

Zar ima već ljudi za autobus svakih 10 minuta?
Da barem na sve svete pošalju samo Citelise gore, da se malo oni muče, to je ogroman napor svake godine bio, sve mi je žao kad vidim Citara punog ko šipak i na podu jer ga neki ne znaju dignut sa kneeling tipkom, pa kad prelaze preko pruge milimetar od poda i još ono brdo gore. Ja imam osjećaj da se jedan dan na 106 tada raz.... više nego u pola godine. Nije to mali teret samo kruži i pun gas sa 25 tona na sebi valjda, ako ne i više.

822DoDo

Ima ljudi...evo svi 267 idu ugodno popunjeni..iznenađen sam

Ivan

Zna li netko što je sa stajalištem Prigornica prema zapadu? Premještanje na Podsusedsku aleju mi se čini kao jedna od najvećih gluposti sa stanicama koje sam vidio u zadnje vrijeme, pogotovo jer treba i mnogim zetovcima... Nisam tamo išao neko vrijeme ali prema voznom redu na netu i dalje ne stoji na Prigornici, o čemu se radi?

tamlover

Obrazloženje s jednog sastanka Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a (objavljeno na Facebooku) iz ožujka ove godine:
Stajalište Prigornica nije u funkciji zbog sigurnosnih razloga i njegovo zatvaranje je privremenog karaktera, dok se ne steknu uvjeti za njegovo ponovno korištenje. Ove godine u planu je izgradnja magistralnog voda koji prolazi kroz pravac stajališta i očekivanja su da će u tom projektu i stajalište Prigornica biti riješeno.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

822DoDo

Na 274 su na svim stajalištima od Soblinca prema Laktecu iscrtali oznake "BUS" na cesti

Ivan

http://www.zet.hr/default.aspx?id=5824
Citat:Najavljujemo: sutra obustava prometa

Autobusne linije terminala Glavni kolodvor, koje povezuju novozagrebačka naselja i uobičajeno prometuju Mostom slobode, Avenijom Dubrovnik i Ulicom Savezne Republike Njemačke bit će obustavljene od 7 sati i 15 minuta.

Izuzetak su linije za  Veliku Goricu koje će izmijenjenom trasom putnike prevoziti preko Domovinskog mosta, Heinzelovom te Ulicom grada Vukovara do Glavnog kolodvora, uz moguća privremena zaustavljanja u široj zoni prolaska štićene kolone.

U vremenu ograničenog prometa tramvaji neće voziti Avenijom Dubrovnik, no, prohodne će biti dionice od Savskog mosta prema sjeveru, odnosno sa suprotne strane od Zapruđa prema Aveniji Marina Držića.
Bez javnog prijevoza povremeno će biti  i paralelni tramvajski koridor kroz Ulicu grada Vukovara, a takav režim primjenjivat će se, ovisno o operativnim potrebama, najdulje do 8 sati i 15 minuta. U tom razdoblju tramvaji neće voziti Vodnikovom.

I u nastavku dana očekuju se zaustavljanja prometa na sjevernom dijelu Savske ceste, što će utjecati na linije koje prometuju užim gradskim središtem, a izvan funkcije povremeno će biti i autobusni terminal na Britanskom trgu.
Autobusna linija 118 vozit će skraćeno do Magazinske i to od večeras nakon 22 sata, sve do sutra u 20.

U ovoj situaciji više bi smisla imalo da su poslali 268/330 na Kvatrić, no valjda ne smiju dati ideju narodu da je moguće imati linije preko Domovinskog mosta za Kt koje su davno obećane. ::|
166, 310 i 311 trebaju na Savski most jer preko Domovinskog mosta trasa nema smisla u odnosu na slobodnu Sisačku.
Ovako će samo kao i obično zaglaviti u gužvi autobuse koji moraju na Glk da promet na kraju uopće ne teče, a zamjenska rješenja su sasvim provediva.

Također, bolje da su 109 skratili na Savski most ili možda uz pomoć policije polukružno okretanje na SdSR, umjesto da isto tako probijanjem iza Av. V. Holjevca izgubi svaku mogućnost da održi vozni red...

I ne znam zašto ne bi 220 i 221 poslali s minimalnim brojem autobusa (maksimalno 2+2) na tramvaj u Zapruđu pa na krug oko Travnog i Dugava, jer 109 će biti zaglavljena i nije zamjena za sve ostale linije na istoku N. Zagreba, a Sarajevska bi trebala biti prohodna kao i kvartovske ceste, no nitko se nije potrudio sjetiti pa je lakše ukinuti i računati na nemogući protok linije 109, koga briga. ::|

Također je možda i 218 prva trebala biti ukinuta ili je možda mogla biti preusmjerena da se vrti trasom Savica-Borovje i da možda kupi putnike na raskrižju kod Folnegovićevog, jer na ovoj trasi se neće moći nikud probiti.

Uglavnom, izgleda kao da je trud unesen u posebnu organizaciju bio nula, čak nije spomenuta niti jedna linija zasebno brojem ili imenom, niti trasa kojom bi goričke linije trebale ići, hoće li 268 i 330 raditi krug oko VG, kojom točno trasom idu 166 (i ona povezuje VG područje pa pretpostavljam da je obuhvaćena time) i kud idu ostale 3xx... ::| Slično kao i u drugim izvanrednim situacijama prošlih godina, izgleda da nikog nije briga.

822DoDo

Citat: 822DoDo  u Studeni 20, 2015, 17:41:46
Na 274 su na svim stajalištima od Soblinca prema Laktecu iscrtali oznake "BUS" na cesti
I već su se počele ljuštiti

Ivan

A da, i 229 je mogla proći od Savskog mosta kroz Malu Mlaku pa preko novog nadvožnjaka iznad A11 možda spojiti Veliko Polje i Veliku Mlaku, ili možda još bolje obrnuto, iz Zapruđa kroz V. Mlaku i V. Polje preko nadvožnjaka pa redovno do M. Mlake, jer po ovome što sad piše tisuće ljudi ostaju bez ikakvog prijevoza na udaljenosti od 5 km!!! Obje trase bi trebale biti provedive i svuda ima prometnica 100% adekvatnih za bus, možda uz poneku privremenu jednosmjernu regulaciju među glavnim cestama V.P.-V.M. između glavnih cesta, ali vjerojatno i bez toga, sve je vrlo lako prohodno... No opet, nikog nije briga

Rješenje za ovo područje je očito malo preoriginalno za ZET koji se trudi što manje razmišljati i iskoristiti skoro ništa od mogućnosti u izvanrednim situacijama u zadnje vrijeme, a možda bi isto dalo nekim stanovnicima "krivu" ideju da mogu imati neku bolju liniju umjesto pješačenja 2 km da se jedva ukrcaju na pretrpavanu 268 pa bi ih dodatno "zamarali" prijedlozima.

Ne znam, zaista mi je žao da je ZET ovako inertan i ne pokazuje nikakvu inicijativu da olakša ljudima život koji su tretirani kao niža bića, firma koja češće postoji radi sebe i održavanja privida da nešto radi po gradskim nalozima, a ne radi svojih putnika. Ogavno sve skupa.
>hammer< >hammer<

smogovci.bbb2

Prekid prometa između VG i ZG Glavni kolodvor biti će između 7:15 i 8:30 te navečer između 19 i 20 h. Čemu tolika histerija good_boy