Razno (2)

Autor Paško, Kolovoz 29, 2016, 16:53:17

MAN SU220

Na kojim linijama su mogli vozit troosovinci a na kojima nisu ? Nigdje nemogu naći nešto o njima.

man323

Troosovinci su vozili na 1, 3 (dok je prometovala na trasi Lovrinac-Lora), 6, 9, 18 i 60.
Kod troosovinca je problem upravo njegova dužina koja je u komadu (ne kao kod zglobnog autobusa) i što troosovinac više izbaciva zadnji kraj nego obični (12m) solo autobus pa je zbog toga izbor linija za taj tip autobusa relativno siromašan po splitskom području.

MAN SU220

A na 4, 8, 11 i 17 nisu niti mogli vozit ili zbog uskih ulica ih nisu ni slali ?

Paško

Najveći su im problem bila okretišta ili skretanja u kojima je radijus bio prevelik za normalno upravljanje s tih petnaest metara. Primjerice, mogli su bez problema voziti na liniji 3 dok okretište nije rekonstruirano u kružni tok kakav stoji danas. Onda su ih morali skinuti i s te linije.

Malo sam pomiješao kronologiju. Dakle, na Brdima se nikako nisu mogli okrenuti te su onda kada je linija 4 ukinuta, a linija 3 produžena do Brda (a to je bilo 2012.) skinuti s linije 3.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

COVIK

Zadnje radne dane većina je odradila na 38mi.
...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

Paško

Da, i to je, koliko sam nabrzinu uspio pogledati, bilo i zadnje stalno raspoređenje nekog od njih (za #225). Prije prebacivanja u rezervu tri su bila na omiškoj liniji, a ostalih šest na posebnoj rotaciji (linije 1, 6, 9, 60).

MAN SU220

Ja jedno, vi drugo. Mene zanima jesu li mogli proći kroz pujanke, zvončac, trstenik, okrenut se na spinutu, žnjanu itd.

Paško

Da su mogli, onda bi vozili i na tim linijama, zar ne? Nisu.

C2

Činjenica je da troosovinci u gradskom segmentu izumiru.

MAN SU220

Citat: maky  u Ožujak 29, 2008, 15:32:47Da, dobro vidite. Jutros je po prvi puta ikad troosovinac vozio liniju 17. Naravno da sam morao isprobati kako se snalazi na toj liniji pa sam napravio kompletan krug. Moram vam priznati da je iznenađujuće dobar. Jako je okretan, što sam mislio da neće biti slučaj, treba malo šire ući u oštri zavoj, ali onda naglo skrenuti i ide bez problema, čak je uspio s lakoćom skrenuti i ondje kod hotela President. ali naravno, kao šta svaka linija ima bar jednu crnu točku, tako ima i ova. Stanje je gore nego na liniji 18. Na okretištu linije 17 uzbrdica je mala ali strma i koliko se god vozač trudio polako ići, autobus dobro nasjedne, a bome je ostavio i tragove po cesti. dok npr. konektori i SG 313 tu idu punom brzinom. Brzo ćemo uništit lavove ne sredimo li infrastrukturu...

Ipak se nađe nešto o njima 😅

illl

Molim vas za savjet (sam strankina).
Ići ćemo od zračne luke do Splita autobusom Promet. Kartu kupit ćemo u aplikaciju. Je li ukrcaj samo na prednja vrata ili možemo i na druga vrata?
Koliko košta prtljaga? Gdje možemo kupiti kartu za prtljagu?

Hvala

Paško

Pozdrav!

Ukrcaj je formalno na prva vrata i tamo trebate ući. Međutim, ako uđete na neka od ostalih, vjerojatno se nitko neće žaliti. Na aerodromskoj stanici velika je gužva i vidjet ćete koja je situacija u tome trenutku.

Prtljaga ne košta ništa. To je zato što je autobus koji ide od zračne luke obični gradski, nema posebne boksove u koje se stavlja prtljaga. Dakle, ako prtljagu možete voziti/nositi sa sobom, nemate problema. Ako prtljage imate previše, onda savjetujem neku drugu opciju, tj. transfer, npr. autobusima Pleso prijevoza koji su parkirani ispred aerodroma.

Paško

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/novi-direktor-prometa-prioritet-je-uvesti-video-nadzor-/176987

Citat:NOVI DIREKTOR PROMETA: 'Prioritet je uvesti video nadzor'

Stanko Sapunar, novi direktor Prometa otkrio je kako će kroz mjesec dana predstaviti promjene koje se tiču autobusnih linija u Splitu.

- Prije nekoliko mjeseci Promet je tražio od građana Splita da daju primjedbe i prijedloge i stiglo je preko 1600 želja koje obrađujemo. Probat ćemo što više izaći ususret - najavio je Sapunar.

Upitali smo direktora kakvo je stanje zatekao u gradskoj firmi.

- Pohvalio sam Mira Delića i sve ljude koji rade u Prometu jer je firma stabilna koja može biti primjer svima. Došao sam iz Zagreba i mogu vam reći  iz prve ruke da su autobusi Prometa bolji i noviji od onih u glavnom gradu - zadovoljan je.

Naveo je da će on nastaviti tim smjeru.

Što se tiče prvih koraka koje će poduzeti rekao je da će se u deveti mjesec prijaviti na natječaj za desetak električnih autobusa. Plan je do 2030. godine uvesti ih 25 do 30.

Paško

Delić odlazi na novu poziciju.

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/bez-podrske-hdz-a--miroslav-delic-novi-ravnatelj-tvrtke-vodovod-i-kanalizacija/177364

Citat:BEZ PODRŠKE HDZ-a: Miroslav Delić novi ravnatelj tvrtke Vodovod i kanalizacija

Miroslav Delić novi je direktor Vodovoda i kanalizacije. Na ponovljenoj sjednici Skupštine izabran je glasovima predstavnika gradova i općina kojima nije na čelu HDZ. Split,  SDP-ov Trogir, nezavisni Šolta, Marina i Muć su dignuli ruku za Delića.

Kako doznajemo, natječaj za zamjenika direktora je poništen i birat će se ponovno. Predstavnici HDZ-ovih općina i gradova htjeli su u paketu birati Delića i njegovog zamjenika, no nije prošlo. Ponovno će se, kažu nam, raspisati natječaj za zamjenika.

Tomislav Šuta, predsjednik splitskog HDZ-a i privremeni upravitelj Vodovoda i kanalizacije, kojega Ivica Puljak više nije htio na čelu gradske firme nakon lokalnih izbora na kojima mu je bio konkurencija, aktivirat će mandat u Gradskom vijeću. Poslovnu karijeru će nastaviti u realnom sektoru.

Izborom Delića završena je višemjesečna saga o izboru čelnika gradske firme s milijunskim projektima. Deliću je tako povjereno upravljanje trećom gradskom firmom i to pod tri različite vlasti. U vrijeme Ive Baldasara vodio je Čistoću, pod Androm Krstulovićem Oparom Promet te sad u Puljkovom mandatu Vodovod i kanalizaciju. Upravo je gradonačelnik 'lomio' Delića da se javi na natječaj jer ga žele na tom mjestu. Prije nego se Delić 'slomio', za čelnika Vodovoda i kanalizacije je glavni izbor bio Stanko Sapunar, prijatelj zamjenika Antonija Kuzmanića. Sapunar je potom izabran za direktora Prometa gdje nastavlja upravo nakon Delića.

PROMET SPLIT FAN

309 je na linijama ponovno danas je na liniji 52