Novi sustav naplate (u autobusima)

Autor STIB, Travanj 05, 2009, 11:59:43

bugi

ovi aparati se koriste u bugarskoj u trolejbusima i tramvajima samo.mogu reci da uz njih imate i jos jedan aparat koji sluji za kupnju karte unutar vozila.na toj karti pise broj vozila u kojem se vozite linija otkud ste se poceli vozit i kolko je sati i datum.a za one koji imaju mjesecnu kartu imaju nesto kao kartu koja je kao karta od bankomata samo sta je mozete drzat u nov4aniku i prislonite uz uredaj i on vav ocita.tek da znate u sofiji ti uredaji jako dobro rade nadam se samo da u zagrebu budu puno bolje ljudi informirani kako se kosristi.inace mogu se informirat zasto na nasim aparatima pise skgt i njihov logo.mojda su uredaji kupljeni od njih posto su u bugarskoj kupili previse aparata jer su htjeli napravit to u busevima ali nisu i ne namjeravaju.zasto nitko neda objasnjenje.

tramvajac 92

Citat: sokre  u Kolovoz 16, 2009, 09:31:23
Također, isti dan, vozeći se linijom 109 unutarnji display koji najavljuje stanice (i po novom prikazuje broj telefona na koji možete drukati vozača) je, pritiskom na tipku `stop` javljao poruku na francuskom - `arret ..`.. Zaostalo od U2?
Pisalo je pretpostavljam ARRET DEMANDE a to ispisuje otkad je došao (ima samo jedan takav koliko znam)

mansg313

Novi automati su na O 530 G E 4 postavljeni na svakim vratima ali samo na 1. vratima se može poništiti karta.

MAN19464

NIJE MI JASNO ALI NA GB.420 I GB.302 već 5 dana postavljaju tiketing na svim vratima pa ako se tim tempom bude postavljalo završit će za 10 godina

mansg313

Citat: MAN19464  u Kolovoz 17, 2009, 19:04:54
NIJE MI JASNO ALI NA GB.420 I GB.302 već 5 dana postavljaju tiketing na svim vratima pa ako se tim tempom bude postavljalo završit će za 10 godina
Neznam samo šta će 420 tj 820 ticketing kad svi ostali(osim NL 313) u AP VG imaju normali pel ili aegov automat...

MAN19464

u pavg autobusi od gb. 806 do 819 dobili tiketing aparate na svim vratima naravno još uvjek se koristi stari poništavač ali ovih dana vratit će atrone i displeji će proradit, što se tiče najave stajališta sve su linije snimljene i funkcionira odlično, sada će i pavg biti ukorak sa drugim pogonima što se tiče naplate, a novi pokazi izrađivat će se u garaži u gorici tamo se uređuje prostorija za izradu novih pokaza, na garaži su postavljeni odašiljači i sva potrebna elektronika za tiketing

dean25

U vezi "plastičnih kartica" na ZET-ovom portalu postavljene su detaljnjije informacije i upute o korištenju novih karata.
Elektronska naplata prijevoza
http://www.zet.hr/tarife/zet-kartica.aspx

STIB

Ovaj problem se jučer pojavio u tramvajima. Da li i u autobusima?
Citat: ivantrpStudent sam i imam pokaz (pretplatnu karticu) za tram koju koristim prema uputama... jučer je radila ok, a danas kad sam ju prislonio na očitavanje, dobio sam poruku "nedovoljno sredstava na računu" što nema logike jer sam student, nemam pretplatu koju mjesečno obnavljam...
Pitao sam vozača i na remizi dežurnog kod stajališta ali nisu imali pojma o čemu se radi pa su mi rekli da odem u pon. na šalter za karte....
Tako da bih zamolio ako netko ima sličan problem da mi kaže o čemu se radi ako zna; pretpostavljam da je neka pogreška kod njih u sustavu...
Citat: STIBNe bih se čudio da se radi o softverskom problemu koji je nastao zato jer je (od) danas 2010. godina  ::|
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

dean25

Ne zaboravi da su sve vrste pretplatnih kupona "nafilane" sa pripadajućim kuponom.Podatci koji su spremljeni u "čip" za npr studente su:"vrijedi od 1.9.2009. do 31.10.2010.godine.Nedovoljno sredstava na računu,poruka je koja se javlja na zaslonu,isključivo iz razloga što je u sustavu umjesto godine 2010 ukucana godina 2000,pa samim time niti jedna karta ne prolazi.Valjda će se uskoro primjetiti greška.

STIB

Citat: dean25  u Siječanj 02, 2010, 09:39:05Valjda će se uskoro primjetiti greška.
Ajde, baš me zanima koliko će trebati vremena  :D
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

STIB

Ovako to izgleda danas (a vjerojatno slično i jučer):

Izgleda kao da smo se vratili 10 godina unatrag (molim bez dnevnopolitičkih primisli   ;D )

Usput bi se mogao ispraviti i engleski tekst   ???
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

STIB

Sa željeznica:
Citat: ivantrpA pazite što mi se dogodilo frendici danas:
isto je cura studentica i danas je išla na bus negdje u NZG, ušla kod prvih vrata; naravno da je aparat "odbio" pokaz...
Fora je u tome što ju je vozač zamolio da izađe iz autobusa "jer je aparat pokazao da nema valjanu kartu"!!!  :o
Što će tek biti u ponedjeljak, ako se do tada ne popravi datum (ili barem vozači ne budu upoznati s problemom).
Da mi je danas naletio neki kontrolor, taj bi čuo lekciju (iako ni on naravno nije kriv za to!)
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

tramvajac 92

Dobro, sad znam da nisam jedini koji bi se popričao s kontrolorom...  ;D

STIB

Citat: STIB  u Siječanj 02, 2010, 11:46:23
Citat: dean25  u Siječanj 02, 2010, 09:39:05Valjda će se uskoro primjetiti greška.
Ajde, baš me zanima koliko će trebati vremena  :D
Ni danas nije ništa popravljeno - datum je 03.01.2000::|
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

tramvajac 92

Pa danas je nedjelja...
To se može popraviti najranije sutra