Mercedes-Benz Citaro

Autor maky, Svibanj 07, 2008, 13:45:51

maky

Citat: markost  u Studeni 13, 2008, 16:20:27
Stvarno je dugo traja. To sve triba zapalit!!!  >:(
Dakako, moram nadodat da to još ni do dan danas nije sređeno, jučer je putno računalo javljalo da ne radi ABS, nije mu radio retarder, a bila je dojava i o  grešci s getribom.
Jedino što mogu potvrdit je da bi mu trebalo promijeniti kočione pločice, jer nekako čudno stružu i ne koči on baš kao šta je kočio kad je bio novi...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

I tako je g.b. 269 napokon jučer završio u Dugopolju, bit će na njemu posla...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Ko da ih je sam vrag sklapao, Citaro g.b. 267 prokišnjava od drugih vrata prema harmonici...  >:(

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Citat: maky  u Prosinac 02, 2008, 19:45:05
Ko da ih je sam vrag sklapao, Citaro g.b. 267 prokišnjava od drugih vrata prema harmonici...  >:(
Stvarno su za kitu ovi "kitari"
Večeras sam još doznao i da g.b. 271 prokišnjava, te je jučer bio u remontu i mijenjao ga je g.b. 203 na liniji 11. Međutim to nije riješeno pa će najvjerojatnije morat u Dugopolje. Nevjerojatno...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

markost

Nemogu virovat koji su to škartovi!!Pa kada su sve autobuse koji su imali grešku uvalili nama.  >:(

maky

g.b. 268:

Inače, navodno je stvar u kederima koji su popustili na ova 3 Citara koja prokišnjavaju i novi su naručeni...

A da ne zaboravim, g.b. 273 je u Dugopolju. Ne puni zrak uopće, otišao je kompresor.  :P

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

aaaaa

Citat: maky  u Svibanj 12, 2008, 20:54:02
Vozio se sa g.b. 261 na liniji 11, a naravno da je bio pun i da su se ljudi tiskali unutra, ali kad su mogli solo lavovi godinu dana prolaziti takvu torturu, onda nema razloga zašto nebi i Citari...

A s g.b. 266 sam se taman vozio natrag kad je bio najveći udar kad školarci idu doma. Citaro G prepunjen, napokon sam čuo i motor kako vrti u visoke okretaje uzbrdo. Uzbrdo je išao u 2. brzini (od 4), malo sporije nego sam očekivao, a klima nije radila. Da jest, neznam kako bi. Stvarno mi je malo čudno šta su uzeli zglobne autobuse od 300 KS, koji imaju i klimu, a uzevši u obzir i konfiguraciju terena u Splitu, to je malo. A bilo kako bilo, i ovako su preskupo koštali (322 tisuće EUR-a komad)...

322 000 eura "zglobn"i ili "solo"?
Pitam poređenja radi jer zglobni IKARBUS iznosi nešto malo više od 200 000 eura

maky

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Na g.b. 261 je pukao stražnji lijevi jastuk pa je u defektu...  :P

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Pomor Citara...
Mislim da je g.b. 273 još u Dugopolju, al nisam siguran.
g.b. 261 je u Dugopolju, vjerojatno još jedan solo jer je sinoć liniju 15 vozio g.b. 209.
Od zglobnih još g.b. 266 nije u pogonu nekoliko dana, neznam zašto.
Sinoć je kamenovan i g.b. 274 na liniji 17 (ondje kad skrene kod Keruma prema Trsteniku), razbijeno mu je jedno staklo, policija je napravila uviđaj, kamen nije pronađen. Izvan pogona je.

::|

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Vidim da se na zagrebačkom podforumu protegnula rasprava o Citarima i AdBlue-u...

Uglavnom, našim Citarima je potrebno puniti AdBlue u praksi jednom tjedno, možda malo i prije, ali otprilike tako. Inače, recimo na liniji 11 Citaro troši 65 litara dizela / 100km...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

g.b. 266 je drugi zglobni Citaro nakon g.b. 273 koji je završio u Dugopolju jer mu je otišao kompresor od zraka. Ostao je prekjučer u kvaru na liniji 3. Neće ga biti u prometu sigurno 2 tjedna...
Inače da spomenem, ti Mercedesovi kompresori su uvijek bili problem, bar ovdje kod nas u Splitu. Kad su došli Turčini 2003. isto im je nakon nepunih godinu dana zavladao pomor kompresora. Sad  su 2 Citara sa istim problemom, a bojim se da  ih ne bude još. Nije mi jasno da to u Mercedesu ne mogu riješit?!

g.b. 271 je već jaaako dugo vremena u Dugopolju (bojim se i reć koliko) jer ima neki kvar na elektroničkim instalacijama, ali dijagnostika u servisu ne pokazuje u čemu je problem. Eno ga stoji raskopan gore u Eurolineu, ne znaju šta s njim napravit...

Solo g.b. 265 je priča za sebe. To ni nesposobnjakovići u Mercedesovom servisu ne znaju napravit (a naši su ludi šta preuzimaju pokvareni auto kad im ga ovi vraćaju). Stvar je u tome da on uopće NE TROŠI AdBlue. Naime, rezervoar mu je uvijek pun, ali on ne potroši ni kapi jer nešto sa cijelim sustavom nije u redu (zato mu stalno gori žuta lampica na ploči). Prilično mi je nevjerojatno da to ne mogu popravit...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Naručuju se filteri od grijanja za Citare. Došlo je vrijeme da ih se zamijeni jer ima problema...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Citat: maky  u Veljača 06, 2009, 21:39:49
g.b. 271 je već jaaako dugo vremena u Dugopolju (bojim se i reć koliko) jer ima neki kvar na elektroničkim instalacijama, ali dijagnostika u servisu ne pokazuje u čemu je problem. Eno ga stoji raskopan gore u Eurolineu, ne znaju šta s njim napravit...
Mjesec ipo dana?.Koliko god bili lijepi,profinjeni nikako na "zelenu granu" s njima,bit če još tu posla s njima.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

netko

Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.