Linije - razno 2015.

Autor Ivan, Veljača 02, 2015, 14:26:03

822DoDo

Za neko divno cudo objavili su trase i za 267 i za 283 isti dan kad su ih najavili
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

tamlover

Eh, to nisam gledao, hvala za info i isprika ZET-u.

...i bilo je lepo i navek TAM bu....

tramvajac 92

Google kaže da od terminala Dubec do Sesveta 212 vozi 7, 26x i 27x od 4 do 10, a 269 dođe za 5 min. Znači, 6-7 minuta se vozi, plus još 7 min do raskrižja za groblje, što znači da bi mogla i stajati na svim stajalištima i svejedno stići za 20 min.

smogovci.bbb2

Pitam se pitam zašto su linije u promet puštene inkognito bez onih kojima su zapravo namijenjene :)evil
Link:
http://www.zet.hr/default.aspx?id=5751
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tamlover

Do Križanja u Sesvetama dolazi za 4 do 5 minuta, na groblju je za 15. Ima nešto putnika već danas i bit će vjerojatno sve popunjeniji.

822DoDo

Kao i uvijek, 267 ima nekih sitnijih nedostataka (koje sam danas uspio primjetiti, mozda ih ima jos a mozda i nisu nedostaci)
Raspored je definitivno trebao biti gusci za vikend
Linija polazi sa perona 5 (peron linije 280 koja tamo stoji po 20min) tak da bus nema svoje mjesto
Neki polasci se poklapaju sa 280 (znaci opet nema svoje mjesto i vjerojatno ce ic sa par putnika)
Bus ujutro ima krug 267 pa ide u Sesvete na 282 pa se opet vraca na 267...ne znam bas koliko je dobar solo bus na 282 ujutro...
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

smogovci.bbb2

To je valjda taj novi dodatni polazak na 282 radnim danom.

smogovci.bbb2

Stavljam link sa www.zagreb.hr pa dobro pogledajte srednju fotografiju odličnika i bit će nam svima jasno zašto je stanje ovakvo kakvo nažalost je >hammer<
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=80148

citaro

Citat: 822DoDo  u Rujan 14, 2015, 16:00:17
Kao i uvijek, 267 ima nekih sitnijih nedostataka (koje sam danas uspio primjetiti, mozda ih ima jos a mozda i nisu nedostaci)
Raspored je definitivno trebao biti gusci za vikend
Linija polazi sa perona 5 (peron linije 280 koja tamo stoji po 20min) tak da bus nema svoje mjesto
Neki polasci se poklapaju sa 280 (znaci opet nema svoje mjesto i vjerojatno ce ic sa par putnika)
Bus ujutro ima krug 267 pa ide u Sesvete na 282 pa se opet vraca na 267...ne znam bas koliko je dobar solo bus na 282 ujutro...

Linija je bezveze s ovakvim taktom, ne znam tko ce to ciljano koristiti, osim ako slucajno ne naleti na nju... 267 je trebala biti glavna linija na tom potezu s polascima recimo svakih 20 minuta, a 261, 262 i 263 koje idu dalje bi trebale sluziti kao nadopuna na trasi 267 i prvenstveno za opskrbljivanje tih daljnjih dionica nakon Markovog polja.

smogovci.bbb2

A navodno su baš ciljani polasci usklađeni sa vremenima sprovoda (informacija iz ZET-a).

tamlover

Raspored sprovoda je stvarno na intervalu 50 min, polazak s Dupca je 40 min prije vremena sprovoda, a povratak 35 min nakon početka sprovoda. Radni dan je meni čisto zadovoljavajuće napravljen, ali vikend je katastrofa. Točno se vidi da se opet štima prema obavezama iz radnog odnosa i forsira samo jedna smjena, a uopće je nevažno kamo se i zbog čega/koga vozi linija. Kreće dva sata prekasno i završava barem sat vremena prerano (u zimsko vrijeme računanja vremena, u toplijem dijelu godine trebao bi voziti do 19 sati), uz to što bi i vikendom trebao voziti barem na 50 minuta, ako ne i na 25 u par jutarnjih i par popodnevnih polazaka.

Ivan

Kao, nema ljudi vikendom??

Da recimo iskombiniraju da linije 213, 230, 232 imaju vikendom zajednička 2 busa umjesto da su na svakoj po jedan s rijetkim vremenom, ili da recimo 223 i 279 imaju zajedno 3 busa a ne svaka po 2 s produženim "štedljivim" voznim vremenom dok vozače puštaju da se dosađuju do razine da je većini takav raspored premonoton i lošiji za raspoloženje nego da stvarno rade posao. Da netko na poziciji ima malo smisla za rasporede bilo bi bez problema ljudi za ovu liniju ne samo u dvije smjene, nego još i za drugi bus u jednoj smjeni, i još za uštede za sustav općenito...

No to je tako užasno teško iskombinirati i nikog nije briga, a ja pregledam lagano u 2-3 minuta par tablica i nađem u nepotrebnim viškovima i pojačanje i još uštedu... Zar stvarno nitko na poziciji to ne uspijeva?
Vozni redovi vikendom su na pola linija bizarno bacanje novaca izvan svake mjere i zaista ne shvaćam jesu li neki ljudi toliko nesposobni ili to namjerno rade, je li možda nabijanje viših dnevnica? Ne vjerujem u to, koliko ja znam većina vozača bi radije imala malo manje rada vikendom a više odmora i pojačanja da mogu radit posao u gužvi radnim danom... Tako da mislim da ovakvi rasporedi generalno nikome ne služe.

smogovci.bbb2

Ima i subotom na 221 po meni 1 bus viška sa dva vozača. Čemu tri prazna zglobna autobusa i takt 15 min kao i radnim danom?! Dovoljna su dva i takt 20 min.

citaro

Ako je ta linija uvedena samo radi groblja, onda je stvarno promasena.

EDIT: nadopuna razmisljanja iz mog prethodnog posta - nakon sto bi 267 s takvim taktom postala relativno ozbiljna linija, ove ostale (261, 262, 263) bi mogle biti ubrzane do Markovog polja i stajati samo na Bistricka-Zagrebacka / Sesvete kolodvor i Markovo polje-raskrizje.

tamlover

1. i 3. listopada od 10 do 14 sati neće voziti linija 135 zbog asfaltiranja Graberja. Ujutro je najavljeno da linija neće voziti već sutra i ovu subotu, ali su radovi odgođeni.