Irisbus Citelis CNG

Autor kekobus, Ožujak 12, 2009, 14:03:33

Spiker

Punionica je opet u kvaru! ??? ???

Tomek

Nije više uopće problem u punionici, problem je u ZET-ovom neplaćanju pa i kad punionica radi ne žele puniti ZET-ove autobuse

221

Citat: Spiker  u Ožujak 13, 2011, 14:25:54
Punionica je opet u kvaru! ??? ???

Ha, ha, ha! Ako je stvarno tako, ovo vec postaje komedija!

MAN19464

Tomek je upravu navodno je dug 6 milja kuna

dominik,

Treba se rijesit tih autobusa što prije.

igor 409

Te autobuse možda nije trebalo kupovati (barem ne pod ovakvim uvjetima) ali kad su već tu onda treba izgraditi punionicu jer sumnjam da ne postoji neki članak u ugovoru o leasingu kojim su se banke dobro osigurale i zbog kojeg se vraćanje buseva ne isplati. Uostalom ti busevi nebi bili tako loša investicija da su kupljeni u razumnoj količini i pod normalnim uvjetima s adekvatnom logistikom a ne da imamo buseve koji se nemaju gdje puniti ni servisirati (ako dobro pratim servisiraju se još uvijek u APD).

Zanimljivo bi bilo saznati koliki je ZET-ov dug lopINI jer ne ne vjerujem da se jednima plaća a drugima ne, makar ne bi me čudilo da je postojao neki dogovor po kojem se dug za plin trebao prebijati unutar Holdinga ali se stvar zakomplicirala novonastalom situacijom u poglavarstvu odnosno Holdingu.

conecto

Nažalost, trenutno nema naznaka da se bilo što rješava u vezi s ovom situacijom. Bila su neka zemljišna mjerenja u garaži Podsused i na tome je očito sve stalo. A vrijeme prolazi, lizing ide, autobusi (njih 60) stoje (nakon gotovo dvije godine imaju 50-80 tkm)... Očito nema ni novca za tako nešto što je vjerojatno glavni uzrok ovakve situacije, ali s ovakvim načinom rada dugoročno će ga biti sve manje jer ovo su čisti gubici.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tamlover

Službena verzija je "do kraja godine" punionica u Podsusedu. Ali ne znam ko tome može vjerovati!
Autobuse se naravno može vratiti ali pod uvjetom da se plati cjelokupni iznos leasinga  :P Čudno, takav se bedak još u Holdingu nije rodio da to napravi.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Filip7

evo jedno pitanje nisam bas cjelu temu prelistao ako bi se napravila punionica u podsusedu kaj bi se onda i svi busevi preselili tamo ili ne

Portos

Citat: Filip7  u Ožujak 14, 2011, 19:00:04
evo jedno pitanje nisam bas cjelu temu prelistao ako bi se napravila punionica u podsusedu kaj bi se onda i svi busevi preselili tamo ili ne
Da, preselili bi se svi ili barem večina CNG autobusa. Pod uvjetom da se ne bi preselili svi, manji dio koji bi ostao u APD za početak bi se punio u Radničkoj dok se i u APD ne izgradi punionica plina.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

221

Citat: tamlover  u Ožujak 14, 2011, 18:18:30
Autobuse se naravno može vratiti ali pod uvjetom da se plati cjelokupni iznos leasinga  :P Čudno, takav se bedak još u Holdingu nije rodio da to napravi.

??? ??? ???
Ovo s uvjetom je naravno šala?

igor 409

Ako se punionica planira do kraja godine (neznam koje) živo me zanima da li će se netko sjetiti umjesto Citelisa kojima registracija izlazi idućeg mjeseca registrirati ponekog NG 272 i Eurobuse iz žice. Ako se nekim čudom Citelisi i počnu puniti u Radničkoj prošlogodišnjim tempom manjak od 10-15 buseva koji nije regan nebi se osjetio jer se ionako ne stignu svi napuniti a uvijek bi ih se moglo i naknadno registrirati.

Shole

S obzirom koliki su dugovi na sve strane, mislim da registracija od nekih 10 000 kn i nije neki problem.

221

Neće se to dogoditi!
Jer bi onda političari i razne vrhuške morali napraviti ono što najmanje vole, a to je - priznati poraz. Imaš puno dvorište novih autobusa a ti ideš registrirati starce. Kako bi onda objasnili svu onu slatkorječivost kada su se kupovali?

tamlover

Citat: 221  u Ožujak 14, 2011, 20:29:43
Ovo s uvjetom je naravno šala?

Naravno da nije. Ne možeš vratit a da pritom ne isplatiš leasing do kraja. Tako bi ja uzimo svaki mjesec drugi auto na leasing da je vraćanje beiz isplate moguće!
...i bilo je lepo i navek TAM bu....