Irisbus Citelis CNG

Autor kekobus, Ožujak 12, 2009, 14:03:33

conecto

Citat: igor 409  u Ožujak 15, 2011, 11:20:59
Ako se punionica planira do kraja godine (neznam koje) živo me zanima da li će se netko sjetiti umjesto Citelisa kojima registracija izlazi idućeg mjeseca registrirati ponekog NG 272 i Eurobuse iz žice. Ako se nekim čudom Citelisi i počnu puniti u Radničkoj prošlogodišnjim tempom manjak od 10-15 buseva koji nije regan nebi se osjetio jer se ionako ne stignu svi napuniti a uvijek bi ih se moglo i naknadno registrirati.

Registraciju podmiruje vlasnik vozila, a to nije ZET nego davatelj leasinga koji je po ugovoru osigurao vozila koja ZET-u stoje na raspolaganju, a nije njihov problem punjenje gorivom i što oni zbog toga ne voze.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

atlasovac

o-0 Ako se ne plača natankirani plin postavlja se pitanje da li se plačaju ostala goriva. Hoće li jednog dana stati i dizel autobusi?
Jer zašto se samo plin ne bi plačao? A novaca za ostala goriva ima? :)evil

igor 409

Citat: conecto  u Ožujak 16, 2011, 06:46:41

Registraciju podmiruje vlasnik vozila, a to nije ZET nego davatelj leasinga koji je po ugovoru osigurao vozila koja ZET-u stoje na raspolaganju, a nije njihov problem punjenje gorivom i što oni zbog toga ne voze.

To je onda drugi par cipela.

221

Citat: atlasovac  u Ožujak 16, 2011, 08:34:17
o-0 Ako se ne plača natankirani plin postavlja se pitanje da li se plačaju ostala goriva. Hoće li jednog dana stati i dizel autobusi?
Jer zašto se samo plin ne bi plačao? A novaca za ostala goriva ima? :)evil

Obzirom da su GP i ZET unutar iste firme (Holding), mislim da ih je bolila ona stvar za plaćanje.
Ili su očekivali da neka druga podružnica donira malo za njihov dug.

Inače, jeli još od Tifona kupuju dizel?

Ivan1983

Dizel kupuju od PETROLA... 8-8

conecto

A nisu sve "podružnice" Holdinga poput ZET-a, neke moraju zarađivati novac i brinuti o svom poslovanju, preko njih se ne skupljaju politički bodovi već se isključuju potrošači s nenaplaćenim računima. U primjeru ZET-a Grad, Holding i uprava tek su se sad sjetili racionalizacije kad je voda došla do grla. Besplatno neograničeno vozikanje plaćati će se još dugi niz godina uz sve manju kvalitetu prijevoza.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Spiker

Ptičice crvkuću da je punionica proradila i opet stala...

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Portos

Tako je ružno vidjeti Citelise parkirane na cesti između APD i Mandlove ulice, do nedavno su tamo stajali O 305G koji su bili za rashod.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

tamlover

Fascinira me kako je Buchberger u ovom članku do kraja teksta postao Buchemberg  ;D
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

davor10

Mislim da su ti busevi promašena invensticija ZET-a.
Dobri su busevi, ali to nije za ZET.
Što je sa onima koje ZET nije prodao a u prometu su.
Zašto Dubrava ne stavi sve mercedese u promet a ostalo ne vrati Podsusedu.
Isto tako ako Dubrava ima manjak buseva neka ih povuće iz Gorice a tu garažu neka puni Podsused.

MAN19464

upravu si gorica spada pod garažu podsused pa neka se oni zauzmu za goricu a ne dubrava

Shole

Citat: davor10  u Ožujak 23, 2011, 13:24:28
1. Mislim da su ti busevi promašena invensticija ZET-a.
2. Dobri su busevi, ali to nije za ZET.
3. Što je sa onima koje ZET nije prodao a u prometu su.
Zašto Dubrava ne stavi sve mercedese u promet a ostalo ne vrati Podsusedu.
Isto tako ako Dubrava ima manjak buseva neka ih povuće iz Gorice a tu garažu neka puni Podsused.

1. i 3.  miljon puta spomenuto na forumu. Malo pročitaj temu
2.  Ne, nisu dobri busevi !!!  Nit mogu izdržat kompletnu smjenu na liniji (mali spremnik plina i plus toga punionica nemože postić dovoljan tlak, nit su ugodni za vozit nit su za putnika neš posebno, pogotovo iza oko motora gdje je i sad po zimi 50 stupnjeva.  I najvažnije: nikako neidu!!!  Još solo kako tako (nakon promjene programa ZF-a), ali zglobni su valjda konstruirani samo za vožnju nizbrdo.  Taj brate mili ni po ravnom nemožeš nikako krenut.  SG220, Ikarusi i ostalo smeće su bili rakete za ovo čudo.

Tomek

Ja se s ovim postom ne bi baš složio. Ti autobusi nisu uopće toliko loši, možda jesu malo lošiji od MAN-a i Mercedesa, ali u nekim stvarima su i bolji poput ovjesa.
Najveći problem je što se njih tiče naša zatucanost da sve mora biti što se buseva tiče MAN i Mercedes i Setra i Neoplan.
A to što nema plina nebi bilo ni za plinske MAN-ove i Mercedese tako da to nisu krivi.

tamlover

Prosječan putnik uopće ne zna koje je marke bus koji je stigao na stajalište.
I koliko ja imam iskustava iz vožnji Citelisima, slušajući povremene komentare putnika, grintanja oko kvalitete, neudobnosti ili nečeg drugog nema. Na linijama s Glavnog kolodvora nisam primjetio da imaju problema s kretanjem, "pokretljivost" im je po ravnom u skladu s propisima i potrebama JGP-a.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....