Nabavke autobusa 2008. – 2017.

Autor maky, Siječanj 18, 2008, 22:26:06

actros

Citat: STEFI- GRAF  u Rujan 13, 2012, 20:01:27
Ima nerentabilnih linija po Kaštelanskoj i Trogirskoj di bus vozi 10-15 ljudi zar nije bolje da tu voze minibusevi.
onda bi bija red i da trogir i kaštela kupu po koji bus, koliko san skužija ovo sve plača grad split  :-\

Urbino LE

Citat: actros  u Rujan 13, 2012, 22:46:13
onda bi bija red i da trogir i kaštela kupu po koji bus, koliko san skužija ovo sve plača grad split  :-\
U nabavi idućih 30 buseva što će biti iduće godine se očekuje da uz grad Split participiraju i ostale općine/gradovi suvlasnici Prometa.

netko

Moja greška.Mislio sam zbog malih dimenzija da se radi o Citielis Line.Crossway LE je svakako idealan bus za neke manje udarne gradske linije ili šireg Splitskog područja(24,25,27) tako da bi njegova nabavka sigurno imala svrhu.
Što se tiče 6 prigradskih autobusa mislim da bi Arway bio idealan,nešto poput SU313,ali zašto ne i Evadys H ako ga mislu koristiti za turizam kao i neke Regie.

Mislim da je tih 290KS malo,Citari se sa 300 jako muče.Svi znamo da nam u ovom momentu treba najmanje 10 zglobnih.Hoče li to biti onih 12 početkom 2013 ili početkom ljeta među onih 20-30....šta prije to bolje.

Kombiji nisu sigurno u najmu jer su dobili g.b.Vjerovatno kad istekne ZG registracija će dobiti ST.Istina 8 ih je,ali valda znaju što će s njima.

Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Urbino LE

Ako sada ide 16 + 12 onda je jasno da je to ovaj tender gdje nije bilo zglobnjaka, no tko zna možda su malo izmijenili taj tender pa ih vidimo nekoliko sada. Ali vjerujem da glavnina zglobnjaka treba doći sa idućim tenderom.

Što se tiče Citelisa 18m. Stvar je u tome da motor od 290KS ima kakvih 1100Nm dok je onaj sa 380KS sa 1600Nm, mislilm da bi za nas idalno bilo da u ponudi ima 330KS sa 1600Nm kakav ide u Crosswaye.

E di je kvaka sa Evadysom, najslabiji motor je 380KS. Eto recimo meni je čudno što Promet svojedobno nije nabavljao Regie sa 360KS motorom, taman bi bili lijepi par ako se Promet odlučio za Evadyse.

U slučaju ako se sve obistini i bude sve skupa nabavljeno 58 buseva kroz sljedećih 12 mjeseci biti će to prekrasno.

Da napomenem, Crossway LE bi trebao imati sličnu namjenu kao sada MAN SL283, samo što sada skoro nitko nema u ponudi srednjepodne gradske autobuse pa se ide na poluniskopdne.

Paško

Citat: netko  u Rujan 13, 2012, 19:40:57
U svakom slučaju biti će zanimljivo pratiti rashode.Dolazi 16 autobusa,za neke neće biti mjesta u garaži.
Vidjet ćemo. Ne valja se previše razmahat s rashodima, nego sve lijepo popisat i pogledat, a najlošije poslati u otpad. Naravno da toga neće biti, nego će se opet kao i prije 4 godine rashodovati što prvo dođe, a da ne govorim koliko je i onda bilo glupih odluka, ostavljeni su neki autobusi (ala 66) koji su definitivno trebali biti gotovi odavno...

Citat: netko  u Rujan 13, 2012, 19:40:57
4 kombi busa sa 18 + 1 sjedećih mjesta-to bi trebalo biti ovo:
http://www.flickr.com/photos/79028606@N02/7242570972/#in/set-72157629832631874
Sumnjam da će uzeti ove nove Dailyje. Pretpostavljam da će ipak opet doći isti ili slični g.b. 276-279. Oni su dosta jeftiniji jer su stara serija, a Prometu ne trebaju fancy minibusevi.

Citat: netko  u Rujan 13, 2012, 23:04:09
Crossway LE je svakako idealan bus za neke manje udarne gradske linije ili šireg Splitskog područja(24,25,27) tako da bi njegova nabavka sigurno imala svrhu.
Slažem se. Crossway mi izgleda kao dobra zamjena za Neoplane. Onaj koji je bio na probi (proizveden u Češkoj) je ostavio dobar dojam.

Citat: netko  u Rujan 13, 2012, 23:04:09
Kombiji nisu sigurno u najmu jer su dobili g.b.Vjerovatno kad istekne ZG registracija će dobiti ST.
Još su oni u najmu. Pa imali bi ST registracije da nisu. Nije još prošla godina dana otkad su došli. ;)

A i mene baš zanima s kakvim će motorima doći. Ne bi se trebale uzeti verzije sa slabijim motorima, ali to je do sada često bio slučaj...
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

svicar

Dali tko zna kolike su cjene pojedinici?

Urbino LE

@Avtomontažafan

Onako za prigradski mi je favorit Crossway il Arway, garantirano da su jedan od ta dva modela naručili, ono baš klasa tipa MAN SÜ313 rekao bih.
Za gradski-prigradski pogotovo ako je poluniskopodni Irisbus nema nego model Crosway LE, a od dvije verzije Irsbus onu u City aromi deklarira baš za to, ona druga im je više čisti prigrad.
Kod grada nema drugo nego Citelis, pitanje samo jeli 12m koji ima uspravni motor straga ili je Line koji ima položeni, kao prvi bolje serviserima, a drugi jedan red klupa više u busu.

@svicar

Ako je bila javna nabava, a mislim da je, trebalo bi se moći provjeriti i točna cijena i koja opreme te sa kojim motorima motori dolaze. E sada kako do toga točno doći nebih znao.

Paško

Dolazili za 2 mjeseca ili 5, još uvijek će popis biti isti...
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Urbino LE

Citat: COVIK  u Rujan 14, 2012, 19:20:29
Vidim raspravljate koji bi autobusi tribali doći,koji motori su u njima,koju i kakvu opremu imaju...... prvo bi tribalo raspravit JEL UOPĆE DOLAZE IKAKVI  bus123

Ako je direktor više puta ponovio točan mjesec dolaska novih autobusa ne znam zašto ne bismo vjerovali. Uostalom to ja za cca 60 dana što je jako skoro pa ćemo sve vidjeti.

EDIT: Nevezano za citat. Volio bio u Citelisima vidjeti Cursor 8 sa 290KS, za Crossway LE Tector 6 sa 300KS(ne znam samo ide li ovaj u city verziju), a za Crossway/Arway Cursor 8 od 330KS. Mislim da bi to bilo i više nego uredu za naše terene i namjenu ovih autobusa. Što kažete?

svicar

Citat: Urbino LE  u Rujan 14, 2012, 21:08:08
Citat: COVIK  u Rujan 14, 2012, 19:20:29
Vidim raspravljate koji bi autobusi tribali doći,koji motori su u njima,koju i kakvu opremu imaju...... prvo bi tribalo raspravit JEL UOPĆE DOLAZE IKAKVI  bus123

Ako je direktor više puta ponovio točan mjesec dolaska novih autobusa ne znam zašto ne bismo vjerovali. Uostalom to ja za cca 60 dana što je jako skoro pa ćemo sve vidjeti.

EDIT: Nevezano za citat. Volio bio u Citelisima vidjeti Cursor 8 sa 290KS, za Crossway LE Tector 6 sa 300KS(ne znam samo ide li ovaj u city verziju), a za Crossway/Arway Cursor 8 od 330KS. Mislim da bi to bilo i više nego uredu za naše terene i namjenu ovih autobusa. Što kažete?

Mislim da oba rabe Cursor 8

Urbino LE

Nene, kod Arwaya barem za istočna tržišta(za vas ne bih znao) je najslabiji motor 330KS Cursor 8, dok u Crosswayu čak i u putne izvedbe idu i Tector 6 od 264 ili 300 KS uz opciju Cursor 8 sa 330 ili 380 KS. U solo Citelisa ide Cursor 8 sa 245 ili 290KS.

tramvajac 92

Taj sa 290 će radit čuda po gradu..
Naši plinski sa 280 idu sasvim ok..

Urbino LE

Ne znam koliko je brdovit teren kod vas u ZG gdje prometuju Citelisi ali kod nas na gradskim linijama 7 i 15 gdje su solo autobusi je baš dosta brdovito. I zar se ono nisu spočetka žalili kako slabo vuku? ;D

Znam da je u našim Citarima G motor od 299KS no koji je u solašima?

netko

Citat: Avtomontažafan  u Rujan 14, 2012, 19:27:19
Dolazili za 2 mjeseca ili 5, još uvijek će popis biti isti...
Dolaze svakako.U najgoru ruku do 5 mjeseca.Sjetimo se da su izbori u 5.mjesec.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

221

Citat: Urbino LE  u Rujan 15, 2012, 16:41:57
Ne znam koliko je brdovit teren kod vas u ZG gdje prometuju Citelisi ali kod nas na gradskim linijama 7 i 15 gdje su solo autobusi je baš dosta brdovito. I zar se ono nisu spočetka žalili kako slabo vuku? ;D

Solo Citelisi voze na linijama koje su brdovite a za vrijeme skijaške utrke voze i na Sljeme i dobro idu. Zglobni Citelisi su sasvim druga priča, kada se napune slabo su startni. Iako, kad im je napravljeno reprogramiranje brzina prije 3 godine bolje idu.