Irisbus Citelis CNG

Autor kekobus, Ožujak 12, 2009, 14:03:33

svicar

Steta sto nema dizela, da ih mogu usporediti.
Ovdje u nekim gradivima uvode se busevi pogonjeni prirodnim stlacenim plinom ali frka je sa punjenjem, to dugo traje a vjerovatno su i skuplji.U Zagrebu je to nebitno bilo, bitno je da suma novaca bude veca, jer je tada i provizija veca.

Shole

Pa lijepo je čovjek napisao na prethodnoj stranici da bismo prošli tisuću puta jeftinije da su samo sebi dali proviziju za ništa nego ovako kupit nešto što iziskuje nonstop  enormne troškove.   Ako je plaćen 800 000 € umjesto 400, i plus toga uopće ne vozi, jeftinije bi bilo da su si uzeli za svakog proviziju 50000€ i mirna bosna.  3 milijona € štete i to je to.  Ovako je šteta 10 puta veća i raste iz dana u dan

Spiker

Pa zar im nije jednostavnije(i mudrije) napraviti punionicu?  Samo ih treba puniti.
Ili nisu sposobni ni to odraditi u vise od jedne godine koliko su tu busevi i jos nesto vremena koliko su znali da ce doci.
I, koje su sankcije od EU jer su namjenski dobili novac kad su kupili te Citelise?
Gdje je taj novac i na sta je potrosen?
Na punionicu plina nije.
Ops, odosmo u politiku.

tamlover

Citat: conecto  u Siječanj 16, 2011, 09:25:18
U Zagrebu su Irisbus Citelisi isključivo CNG. Svi Citelisi imaju Actia komandnu ploču, ali naravno da mogu postojati razne varijante uređenja po narudžbi. Kod tih vaših je očito drugačiji displej.

Inače, sve se više priča da ZET pronalazi načine da se riješi Citelisa, tj. da ih vrati lizing-kući, koliko je to istina ne znam, ali taj će sport sigurno biti vrlo skup kao i sve u ovoj posljednjoj nabavci autobusa.

Navodno je moguća i ponovna registracija autobusa iz žice u Mandlovoj.

Istina, prijedlog postoji. Uprava Holdinga ima zadnju riječ. Moglo bi se vratiti dio autobusa sukladno tome koliko se može dnevno koristiti s punionicom GP. Sport skup do bola, ali se sve ovo moglo i očekivati. Kupovina više od 200 autobusa za grad poput Zagreba ne može završit dobro, to smo pisali i kada se počelo govoriti o narudžbi pa eto pišem to i sada.

Vjerovali ili ne, uprava ZET-a neupućenima tvrdi da autobusi iz žice na Mandlovoj i trenutno voze kada se za to pokaže potreba! E sad, jesu li oni zapravo strašno neupućeni ili je to jedan od argumenata zašto se može slobodno riješiti dijela (ili svih) CNG autobusa!?
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Portos

Radi se na tome da se punionice CNG plina sagrade i u APP i u APD samo gradnja u APP još nažalost nije počela.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

STIB

Citat: Portos  u Siječanj 16, 2011, 20:04:26samo gradnja u APP još nažalost nije počela.
Kako je krenulo, punionica bi se mogla završiti taman kad se ZET riješi svih plinskih autobusa.  :)evil
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

tamlover

Portos, znaš kak se veli: nije to tak jednostavno! Na papiru se sve radi još od 2006. (!) al mislim da stvarno punionice ne bu.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

svicar

Cekate ljudi, milioni eura,  pa vatrogsni kamioni, vojni kamioni, joj imali toga jos. Jos nitko nikoga tuzio nije buljimir

conecto

Citat: svicar  u Siječanj 17, 2011, 00:04:32
Cekate ljudi, milioni eura,  pa vatrogsni kamioni, vojni kamioni, joj imali toga jos. Jos nitko nikoga tuzio nije buljimir

Polako, kolega, dok dođe na red. Vojni kamioni se rješavaju, vatrogasni na nekim "povjerenstvima",...
Dobrodošao u Hrvatsku!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Spiker

Malo mi je to sve glupo. Za nevjerovat.
Kao da netko sve te godine namjerno koci cijeli projekt punionica. Ili su svi nesposobni

Ili cekaju izbore.

221

Ili će se ukazati spasitelj Mile. Samo, i njegove gaće polako dobivaju rupe.

STIB

Večeras sam prolazio Mandlovom. Uz južnu ogradu su parkirani (zglobni) plinaši sve do autobusne garaže.
Bilo bi zgodno kad bi to netko poslikao.  :)evil
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Spiker

Spiker

Radi li sta na punionici u APP?
Jesu li izmjerili temelje?
:o

conecto

Nešto se tamo mjerilo još prije mjesec dan, vjerojatno je sve izmjereno što se trebalo mjeriti, hoće li se početi raditi ili neće, kada i kad će biti gotovo možda još nitko ne zna, ali očito je svaki izgubljeni dan vrlo skup kao što je i plin sve skuplji, pa ni ekonomska računica baš ne pije vodu.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...